fbpx

Cerita Kami

Siapa Kami

Kolej AMC adalah Institusi Pengajian Tinggi Swasta yang berdaftar di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (Lesen Pendaftaran: KP (JPS) 5195 / IPTS / 1077).
AMC ditubuhkan pada tahun 1985 dan milikan penuh oleh Advanced Business System Consultants Sdn. Bhd (ABSC), yang merupakan syarikat yang bertaraf ISO Certified: ISO 9001: 2015.

AMC menawarkan pelbagai jenis kursus diploma dan sijil dalam bidang Perniagaan, Perakaunan, Pemasaran, Teknologi Maklumat dan Pengurusan Hotel. AMC adalah pusat pengajian yang diluluskan oleh London Chamber of Commerce & Industry dan Pusat Ujian dan Pendaftaran IELTS rasmi di bawah IDP Education Malaysia. Kolej ini menawarkan pensijilan profesional yang diiktiraf di peringkat global seperti Microsoft Certified Solutions Associates (MCSA), Associate Network Certified Cisco (CCNA) dan CompTia Security +. AMC juga merupakan Penyedia Latihan HRDF yang diluluskan di bawah Kementerian Sumber Manusia Malaysia.

Rangkaian kerjasama AMC termasuklah Universiti Leeds Beckett (UK), NCC Education (UK), Universiti Sunderland (UK), Universiti MMM, Universiti Anglia Ruskin (UK), Universiti Wolverhampton (UK), Universiti Wollongong (Australia), Universiti Canberra (Australia) dan Asia-e-Universiti. Kerjasama ini bertujuan untuk menyediakan pilihan kepada para pelajar bagi menghabiskan ijazah mereka di universiti berprestij di dalam dan di luar negara.

Kolej AMC terus berusaha ke arah kecemerlangan dalam pendidikan dengan rekod pencapaian yang cemerlang oleh pelajar kami.

MISI & VISI

Misi Kami
Memberikan perkhidmatan yang cemerlang dalam pembelajaran, latihan dan perkhidmatan. Kami berusaha untuk memperkaya para pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan agar mereka dapat mencapai potensi penuh. Kami juga berusaha menambahbaik kualiti hidup melalui peluang pembelajaran yang berpatutan dan mudah di akses.

Visi Kami
Pengalaman pembelajaran yang memberi kesan dan memuaskan untuk semua orang.

Polisi Kualiti
Menyediakan pembelajaran sepanjang hayat yang berkualiti dan komprehensif kepada para pelajar dengan melakukan peningkatan berterusan melalui proses sistem pengurusan kualiti.

Nilai A.S.S.I.S.T kami

1. Boleh di akses oleh semua yang mencari latihan.
2. Memberi sokongan kepada semua yang memerlukan latihan.
3. Berkhidmat untuk memenuhi keperluan pembelajaran pelajar.
4. Integriti dalam proses pengurusan dan pentadbiran kami.
5. Berusaha untuk mendapatkan piawaian pengajaran yang berkualiti kepada pelajar kami.
6. Mengajar semua pelatih dengan kursus inovatif dan fleksibel.